Ik ben koper

Immokantoor CasaVista helpt u vinden!

Wie een huis wil kopen, is vaak een actieve “zoeker”. Er zijn veel (digitale) kanalen om een pand te koop te vinden. Online zoeken wordt steeds prominenter, maar dat maakt er uw zoektocht niet eenvoudiger op. Het grote aanbod bezorgt u misschien zelfs keuzestress. U heeft een trigger nodig om verdere stappen te ondernemen. Wij helpen u om door de bomen het bos te zien, en het ruime aanbod voor u te filteren.

CasaVista zorgt voor een duidelijk overzicht van kanalen en informatie. Komt u langs bij ons, dan zoeken wij alleen dié panden te koop die u daadwerkelijk interesseren. Meer structuur en een gericht aanbod, zodat u geen tijd verdoet.

Neem uw tijd

Een huis koop je niet in een oogwenk. OK, een coup de foudre en een prompte beslissing vallen wel eens voor, maar doorgaans is de aankoop van een huis een goed doordachte keuze. U wil tijd om een pand een tweede keer te bezichtigen, om inlichtingen in te winnen, om zeker te zijn van uw zaak. We zetten u niet onder druk, onder het mom van “andere kopers”, maar geven u de juiste informatie, zodat u in alle rust kan beslissen.

Geen kat in een zak

Meten is weten. Hoe meer informatie u als kandidaat-koper krijgt, hoe beter u de juiste beslissing kan maken. Bovendien heeft u wettelijk gezien recht op heel wat officiële informatie over een pand te koop. Krijgt u die informatie niet, of niet op tijd, dan kan een bod zelfs ongeldig verklaard worden. Dit is uiteraard om uw positie als koper te beschermen.

De juiste prijs

U wil een correcte prijs betalen. Maar hoe weet u zeker of de vraagprijs wel realistisch is? Bent u niet vertrouwd met vastgoed, dan is het normaal dat u wat de prijs betreft niet zeker bent van uw zaak. En wellicht beschikt u niet over alle gedetailleerde informatie.

Door een grondige schatting, dankzij onze kennis van de regio en de vastgoedmarkt, en door jarenlange ervaring, staan we stevig in onze schoenen wat betreft de richtprijs die wij een verkoper adviseren. U mag ons vertrouwen: de verkoopprijs is realistisch en terecht.

Volg de gids

We leiden u rond in een pand te koop dat u interesseert. U krijgt van ons alle verplichte en nuttige informatie. We wijzen u wel eerlijk op eventuele gebreken, maar focussen evengoed op de punten die waarde toevoegen aan het pand te koop. Met objectief en eerlijk is iedereen het meeste gebaat.

We hebben kennis en inzicht in juridische kwesties, we beantwoorden heel veel van uw vragen meteen, zorgvuldig en correct.

Een match?

Bent u concreet geïnteresseerd in een bepaalde eigendom te koop? Dan overhandigen wij u een biedingsdocument. Naargelang de wens van de verkoper, is er eventueel marge voor onderhandelingen.

Bent u akkoord, dan ondertekent u het biedingsdocument. Dat maakt het bod bindend, maar het kan eventueel onder voorbehoud als u bijvoorbeeld een lening of andere administratieve kwesties vooraf moet regelen.

Geen administratieve zorgen

We volgen het administratief dossier nauwkeurig op. We informeren u zoals het hoort, in het kader van de informatieplicht en ook omdat we dat als onze morele plicht zien: keuring van de mazouttank, bodemattest, meterstanden, gekeurde nutsleidingen, stedenbouwkundige info, documentatie i.v.m. overstromingsgebied, syndicus (wanneer het om een appartement gaat), aankoopakte, attest erfopvolging….

CasaVista stelt ook de verkoopovereenkomst – het “compromis” – op die we u ter ondertekening voorleggen. We zorgen ook voor alle overdrachtsdocumenten. Daarna maken we het dossier over aan de notaris(sen). Het voorschot stort u op een derdenrekening van het notariaat.

Bij de notaris

Vanaf dat punt neemt het notariaat het over. De notaris zorgt voor verdere opzoekingen in functie van de notariële akte en regelt de ondertekening van deze akte door u en de verkoper. Doorgaans gebeurt dat ongeveer drie maanden na het ondertekenen van het compromis.

En dan is het zover. Op het ogenblik van de overdracht registreren wij nog de juiste meterstanden, en voor u kan het avontuur beginnen.

Gefeliciteerd... u bent een trotse nieuwe eigenaar!